Prezentare albume

 

“Bucurestii la fotograf”                                             

Albumul “Bucurestii la fotograf” publicat de Editura Alexis in editie bilingva, romana – engleza, va invita sa luati parte la o inedita plimbare prin Bucurestiul interbelic prin viziunea celor mai renumiti fotografi ai epocii, Nicolae Ionescu si Iosif Berman si in interpretarea plina de inspiratie si savoare a lui Dan C. Mihailescu, “omul care aduce cartea” la ProTv.

Buc Prez_alb Denumire imagine DSC_1414 Denumire imagine b1 DSC_1426

Albumul se prezinta ca o “carte obiect”, intr-un concept unicat , o cutie cu 50 de coli de dimensiuni mari (45X32 cm), dezvaluind un Bucuresti al contrastelor, intins pitoresc de la Palat la periferie. Fiecare coala are pe o fata o fotografie exceptionala, ca si expresie artistica, dar si ca document de epoca, iar pe cealalta fata extrase din presa vremii care “comenteaza” respectiva fotografie.

Dacă fotografiile lui Nicolae Ionescu sunt pline de strigăte, mirosuri şi culori vii pe care le poţi doar imagina, cele ale lui Iosif Berman (fotograful Casei Regale a Romaniei) sunt dominate de alb/negrul hainelor de gala, marturie a unei lumi aristocrate, care urma sa dispara in scurt timp, dar care dirija soarta Romaniei de atunci.   Detalii album

Pret album: 295RON Comanda albumul


 

“Icoane pe sticla romanesti. Judecata copiilor”

Albumul “Icoane pe sticla romanesti. Judecata copiilor”, editat initial in limba romana, a fost reeditat la cererea cumparatorilor intr-o varianta bilingva (romana-engleza).

 ic DSC_1370 Prezico DSC_1376 DSC_1388 DSC_1368-960x1341 DSC_1384

Albumul este o carte-obiect intr-un concept unic pe piata din Romania, o cutie ca o icoana pe sticla, in care sunt 50 de coli (45X32 cm) cu reproduceri ale icoanelor pe sticla vechi (mestesug autentic romanesc), insotite pe verso de icoane si spuse ale copiilor despre Dumnezeu, asa cum s-au nascut ele in laboratorul de creatie al renumitului profesor Dorel Zaica. Detalii album

Pret album: 295RON Comanda albumul


 

“Albumul unei prietenii: Nichita Stănescu şi Vladimir Zamfirescu”

Albumul unei prietenii este un album format mare, în casetă, paginile pe carton gros (45X32 cm) sunt detaşabile şi îmbină fotografia, reproducerile de manuscrise şi reproducerile de tablouri. Totul e prefaţat de o pagină scrisă de pictorul Vladimir Zamfirescu intitulată “Nichita şi cercul cu tuci” – “Mi-l amintesc aplecat cu o tandreţe masculină infinit protectoare… halucinantă Pieta, transfigurat într-o dimensiune a cărei muzică îmi şoptea, încet, ca să mă «adoarmă»: … «eu sunt Mama ta! »…”

nichita ALBUMUL UNEI PRIETENII  ALBUMUL UNEI PRIETENII DSC_1506 DSC_1491 untitled untitled

Vladimir Zamfirescu este considerat de criticii de artă cel mai de seamă maestru contemporan, lucrările semnate de domnia aflandu-se în vestite muzee ale lumii, în colecţii regale şi chiar în birourile Papei, la Vatican.

 In Ploieşti a fost coleg de liceu cu Nichita Stănescu, de care l-a legat o prietenie trainică. Iata ce declara in urma cu cativa ani: “L-am iubit enorm… Ne cunoşteam de mici copii. Prima jucărie am con­strui­t-o împreună … Nichita are deja o personalitate atât de puternic implantată şi de extinsă în conştiinţa publică încât e chiar foarte greu să îl creionezi în câteva vorbe.” (sursa ZF.ro) Detalii album

Pret album: 295RON Comanda albumul


 

 “Mari români de pretutindeni”

“Mari romani de pretutindeni” in editie bilingva (romana-engleza) este cel mai nou titlu al Editurii Alexis si contine intr-o caseta planse (40X30 cm) cu fotografii de arhiva, documente, biografii esentiale si ganduri ale unor personalități originare din România, care au fost remarcate în străinătate (precum Dimitrie Cantemir, Dora D’Istria, Emanuil Gojdu, Eudoxiu Hurmuzachi, Haricleea Darclée, Constantin Brâncuși, Paul Celan, Isidore Isou, Benjamin Fondane, Marcel Iancu, Constantin Silvestri, Dinu Lipatti, Sergiu Celibidache ș.a)

mari-romani cantemir 3_6 portret_13 ym1_2 22_1 4

Albumul “Mari romani de pretutindeni” a fost prezentat si in cadrul evenimentului “Gandit in Romania”, organizat de Institutul Cultural Român in luna ianuarie a acestui an. “Nu vă aflați în fața unei lucrări exhaustive dedicate acelor personalități deosebite, originare din România, care și-au câștigat onorurile creativității lor deosebite, în afara frontierelor României, când mai mari, când mai mici. Este o alegere subiectivă, și prin aceasta, asumat, subiectivă… Iată de ce, vă invit să parcurgeți cu atenție acest mic îndreptar și să-i rememorăm împreună cu unul dintre marii cărturari români de astăzi, profesorul universitar francez și academician român, Basarab Nicolescu” (Radu Boroianu, Președintele Institutului Cultural Român) Detalii album

Pret album: 275RON Comanda albumul


 

 “Femeile din viata Romaniei”

“Femeile din viaţa României”  este un album bilingv (română-engleză),  apărut la Editura Alexis in 2017. Este un album format mare, de planşe şi texte despre 50 de femei care au influenţat istoria şi viaţa României.  Reproducerile fidele se îmbină cu textele atent selectate, care sunt adevărate opere de artă. Toate apar sub forma unor cutii cu planşe, un fel de “umanizare/îmblânzire”, spune editorul, a ideii de album, “în aşa fel încât oricine să poată aşeza lucrările preferate pe perete, în spaţiile lui casnice de relaxare şi să le admire.” De altfel, într-un interviu acordat “Ziarului de duminică”, Mihai Vişinescu spunea: “O carte este un spectacol. O carte este un film. Un film îl poţi viziona şi după o sută de ani. O carte, la fel.”

    1_2  

Albumul Femeile din viaţa României face o selecţie a celor mai cunoscute femei românce, dintre cele care au marcat viaţa ţării. Cum admirabil subliniază Prinţesa Marina Sturdza în Cuvântul-înainte, cartea reprezintă “nu doar o elegantă reverenţă pentru femeile cu spirit progresist şi inovator din istoria României şi o ancoră pentru cei mai în vârstă, care poate le-au cunoscut pe unele dintre ele, însă el poate deveni şi un reper pentru cei tineri.”

Un album cu 50 de nume (fireşte, selecţia nu poate fi decât subiectivă), dar care cuprinde, în orice caz, cele mai de seamă femei ale naţiei. Textele succinte, frumoase, i se datorează lui Dan C. Mihăilescu şi Sorinei Goloşie (care a redactat biografiile); traducerea în engleză îi aparţine doamnei Emilia Bratu; de selecţia fotografiilor revelatoare s-a ocupat un împătimit al stampelor şi fotografiilor de epocă – Emanuel Bădescu.

O carte – cum bine precizează criticul Dan C. Mihăilescu într-un text intitluat “Forţa graţiei şi energiile fragilităţii” – care propune modele: “E pentru prima dată, în istoriografia şi gazetăria noastră, când atâtea fizionomii feminine «de top», una mai captivantă ca alta, sunt cuprinse într-o înrămare aşa de fastuoasă. Chip după chip, destin după destin (fiecare cititor are libertatea de a-şi ordona în casetă planşele în ordine alfabetică, fie, zic eu, cronologic, de nu chiar tematic) dă măsură unui timp, a unor mentalităţi (tendinţe) colective, dincolo de caracteristicile fiecărei biografii.” Detalii album

 Pret album: 275RON Comanda albumul

h